Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Mian Lodalen

Mian Lodalen är en svensk författare, journalist, krönikör och debattör och var den första offentliga, och öppet lesbiska i Sverige – hon var med och introducerade ordet ”flata” i Sverige. Sedan trettio år tillbaka har hon varit en av de skarpaste rösterna i regnbågsdebatten. Hon har organiserat konferenser, manifestationer, demonstrationer och direktaktioner. Hennes engagemang har också varit tydligt när det gäller kvinnor och djurs rättigheter.

En regnbågshistoria med Mian Lodalen

Mian Lodalen har med sina kritikerrosade barn- och faktaböcker och romaner vunnit läsare över hela landet och flera av hennes framträdande tar avstamp ifrån just böckerna. ”Dårens dotter” handlar om hennes relation till sin udda, egocentriska pappa och uppväxten som lesbisk flicka. I sin tidigare bok ”Tiger”, beskriver Mian Lodalen ett sexuellt övergrepp som har verklig bakgrund. Förövaren var en av pappans vänner. ”Tiger” blev Årets bok 2011 och hennes senaste verk ”Liten handbok i konsten att bli lesbisk” utsågs på QX-galan till årets bok 2014. Tillsammans med Felicia Feldt framträder Mian Lodalen och talar om ”Rätten att slippa försonas” och i boken ”En regnbågshistoria” tar Mian Lodalen med publiken på en personlig, rörande, rolig och svindlande resa genom Sverige från 70-talet fram till våra dagar.

Mian Lodalen rör om i grytan

Mian Lodalen var en av Sveriges första öppet lesbiska offentliga personer och har allt sedan dess varit en förgrundsgestalt för den rörelse som drivit HBTQ-frågorna dit vi är idag. 
Med En regnbågshistoria tecknar Mian Lodalen på sitt personliga, frispråkiga och humoristiska vis en karta över regnbågsrörelsens utveckling, utifrån såväl det privata arkivet som den övergripande tidslinjen. Från avkriminaliseringen 1944, via aktioner för att 1979 få bort sjukdomsstämpeln, till sin egen komma-ut-historia och dråpliga anekdoter; allt med en stor dos humor. 
På sitt karaktäristiskt färgstarka och självutlämnande sätt engagerar Mian Lodalen sina lyssnare och uppmanar till diskussion.

Tempo och personlighet med Mian Lodalen

Mian Lodalen är en av Sveriges mest anlitade föredragshållare som både oroar och roar sin publik, med djupaste allvar och varm humor. Hon har genom sin frispråkighet och sin skärpa en förmåga att skapa publikkontakt och locka till skratt som en stå-upp komiker kant i kant med allvaret. Mian Lodalen ger en utmanande framställning om sex och politik, kryddat med insiderupplysningar om hur det går till i den kulturella svängen i det alternativa Stockholm. ”Jag vill nå in i människors hjärtan, ibland med sorgliga sanningar och svåra frågor. Bästa vägen dit går genom humorn” säger Mian Lodalen.

För mer information eller bokning av Mian Lodalen som föreläsare vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

 

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram