Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Kevin Spacey

Kevin Spacey föreläser om vikten av teater, kultur och konst och hans tal är späckade med personliga berättelser.

Kevin Spacey föreläser om vikten av teater, kultur och konst och hans tal är späckade med personliga berättelser.

Som talare så diskuterar Kevin Spacey vikten av teater, kultur och konst, och hans tal är späckade med personliga berättelser och anekdoter från livet i underhållningsbranschen. Det kan också innehålla några fantastiska imitationer av sin gamle vän USA: s tidigare president Bill Clinton plus  Clint Eastwood, Jack Nicholson, Christopher Walken och många andra.

Kevin Spacey blev skådespelare vid ung ålder. Han tillbringade sin tid med att titta på och spela i pjäser och började på Chatsworth High School, där han medverkade i ”The Sound Of Music”.

Efter att ha studerat vid Juilliard i två år, hoppade Kevin Spacey av för att starta sin karriär som teaterskådespelare, först i  Joseph Papp’s Free Shakespeare in the Central Park production of Henry IV (Kevin Spacey’s första betalda jobb).

Kevin Spacey hade viss framgång på scenen med en Tony Award för bästa manliga biroll i ”Lost in Yonkers” och en Olivier Award för bästa skådespelare för rollen som Hickey i ”The Iceman Cometh”.

Kevin Spacey var en lycklig och någorlunda hårt arbetande teater skådespelare, och filmer kom knackandes på dörren. Kevin Spacey kastades in i några riktigt grymma roller: ”Simma med hajar”, ”Se7en”, ”Outbreak”, och sedan vann Kevin Spacey en Oscar för bästa manliga biroll i ”The Usual Suspects”. Sedan, 4 år senare vann Kevin Spacey en Oscar. Den här gången för bästa skådespelare i Sam Mendes film ”American Beauty”. Några andra filmer som Kevin Spacey har gjort är ”LA Konfidentiellt”, ”A Time to Kill”, ”Glengarry Glen Ross”, ”Förhandlaren”, ”K – Pax”, ”Sjöfartsnytt”, ”Superman Returns”, ”The Life av David Gale”, ”Beyond the Sea” (där Kevin Spacey fick sjunga och dansa), ”Shrink”, ”Männen som Stirrar på getter”, ”Horrible Bosses” och ”Margin Call”. Dessutom har Kevin Spacey setts på tv i PBS American Playouse produktion av ”Darrow”, HBO- filmen ”Recount” och serien ”Wiseguy”.

Efter att vilja börja producera filmer, lanserade Kevin Spacey Trigger Street Productions i mitten av 90-talet, som har producerat många långfilmer, inklusive Sony filmerna ”The Social Network”, vinnare av Golden Globe för bästa film och mottagare av flera Oscarsnomineringar; ”21” och  ”Kapten Phillips”, med Tom Hanks och regisserad av Paul Greengrass.

De senaste tio åren har Kevin Spacey varit artistic director för The Old Vic Theatre i London och har dykt upp i 7 av sina produktioner på scenen:  ”Nationalsånger”, ”The Philadelphia Story”, ”Richard II”, ”En måne för Misbegotten” (som sedan gick till Broadway), ”Speed ​​-the – Plow” och  ”Inherit The Wind”. För en tid sedan reste Kevin Spacey till 12 städer runt om i världen i Sam Mendes produktion av ”Richard III”, skriven av  William Shakespeare.

Under 2010 så hedrade Hennes Majestät Drottningen av England Kevin Spacey med en CBE (Commander of the British Empire), som inte bara är en stor ära för Kevin men också ”a rather stylish piece of bling”. Prins Charles lämnade priset till Kevin på Clarence House med hans familj och vänner var där.

För närvarande är Kevin Spacey verkställande producent och i huvudrollen som Francis Underwood, den avväpnande och hänsynslösa politiker i det första originalet Netflix -serien ”House of Cards”. Men House of Cards är inte Kevins första erfarenhet av amerikansk politik. Förutom fyllning av kuvert för Jimmy Carter på gymnasiet och arbete med John Anderson och Edward Kennedy i sina körningar för president, har Kevin Spacey också haft ett nära samarbete med president Bill Clinton under många år och kampanjer.

I ett försök att ge tillbaka till branschen, grundade han Kevin Spacey Foundation år 2008, vars uppdrag är att ge konstnärlig utbildning till ungdomar som kanske inte annars får möjlighet. Kevin Spacey fortsätter att lära i workshops runt om i världen.

För ytterligare information eller bokning av Kevin Spacey som föreläsare, vänligen fyll i en intresseanmälan, ring 08-22 20 10 eller mejla info@macespeakers.se

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram