Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Karolina Palutko Macéus

Karolina Palutko Macéus är en av landets mest tongivande ekonomijournalister som i många år arbetat på Dagens Industri där hon bland annat bevakade Carnegiehärvan och skandalerna runt Skandia och avslöjandet om SEK, Svensk Exportkredit. Hon har även jobbat på TV4 Nyheterna och som presschef på Finansinspektionen. 2012 återvände hon till Dagens Industri. Året därpå lämnade hon Dagens Industri för att skriva en bok om investmentbanken Carnegie. Idag är hon reporter på EFN, ekonomi och finansnyheterna.
Karolina Palutko Macéus har även varit barnskådespelare och har medverkat i filmerna Seppan och Torsk på Talinn.

Karolina Palutko Macéus – en av Sveriges mest tongivande ekonomijournaliser

Författaren och journalisten Karolina Palutko Macéus har arbetat med ekonomijournalistik i snart 15 år, framförallt på Dagens industri. Karolina Palutko Macéus förknippas bland annat med boken ”Det är jag som äger Carnegie” som Ekerlids förlag gav ut 2014 och som fick stor uppmärksamhet. Under sina år på Dagens industri var hon den reporter som granskade den stora härvan kring investmentbanken som under unika omständigheter togs över av staten 2008. Flera avslöjanden och intrikata detaljer i boken ledde till flertalet löpsedlar i pressen och föranledde också en riksdagsdebatt kring ansvarsfrågorna runt statens övertagande av Carnegie.

Karolina Palutko Macéus sätter sig snabbt in i ämnet

Efter debutboken har Karolina Palutko Macéus föreläst om Carnegie-härvan och det granskande arbete hon gjorde under ett drygt år. Hon föreläsar även om grävande journalistik. Karolina Palutko Macéus har även erfarenhet som moderator, bland annat i Globen för Avanza Bank Forum och inom ramen för Financialhearings. Som reporter och programledare har Karolina Palutko Macéus stor erfarenhet att snabbt sätta sig in i ämnet och på ett strukturerat sätt förklara och sätta saker i ett sammanhang. Hon är van att arbeta under press och se till att innehåll och leverans blir så bra som möjligt.

Karolina Palutko Macéus är skicklig och engagerad

Karolina Palutko Macéus har även varit presschef för Finansinspektionen, arbetat för TV4 Nyheterna och är numera egen företagare. Hennes person och kompetens gör henne till en skicklig och engagerad moderator, konferencier och föreläsare.

För mer information eller bokning av Karolina Palutko Macéus som föreläsare, vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram