Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jan Axel Nordlander

Jan Axel Nordlander var Sveriges ambassadör för mänskliga rättigheter 2005-10, alternerande chef för Sveriges delegation till FN:s Råd för mänskliga rättigheter i Genève.

Jan Axel Nordlanders bakgrund

Jan Axel Nordlander var Sveriges ambassadör för mänskliga rättigheter 2005-10, alternerande chef för Sveriges delegation till FN:s Råd för mänskliga rättigheter i Genève, ordförande för EU:s dialoger om mänskliga rättigheter med tredje land 2009, ordförande för interdepartementala kommittén för mänskliga rättigheter, expert åt nationella delegationen för mänskliga rättigheter, sedan 2010 konsult hos Dag Hammarskjöldfonden. Föreläsare om mänskliga rättigheter på universiteten i Uppsala, Lund och Göteborg, på MR-dagarna i Luleå och Göteborg samt hos Svenska FN-förbundet, på Asian Institute of Technology och Mahidol University i Bangkok, på Universitas Indonesia i Jakarta och Universitas Gaja Madha i Yogyakarta, på European Training and Technology Center i Irak samt African Institute for International Studies i Botswana m.fl.

Tjänstgjort vid Sveriges ambassader i Tunis, Amman, Damaskus, New Delhi och Bangkok, som ambassadör i Damaskus/Beirut samt i Bangkok/Rangoon, Phnom Penh/Vientiane, som ministerråd i New Delhi. Chef för UD:s enhet för Mellanöstern och Nordafrika. F.n. styrelseledamot i den humanitära flyktinghjälpsorganisationen Thai-Burma Border Consortium. Artiklar i dagspress och tidskrifter.

Internationellt umgänge, protokoll & etikett, kulturkrockar.

Bakgrund

Officiellt umgänge med kungligheter, presidenter och ministrar under 35 år som diplomat i Nordafrika, Mellanöstern, USA, Indien och Thailand, bl.a. som ambassadör i Damaskus och Bangkok.

Medarrangör av kungabesök i USA, Jordanien, Indien och Thailand. Sedan 2011 Introduktör för främmande sändebud hos H.M. Konungen

Föreläsare i Protokoll & etikett vid European Training and Technology Center, Irak

Jan Axel Nordlanders utbildning. Erfarenhet som talare, moderator etc.

Jan Axel Nordlander har Jur. kand. Uppsala. Studier i statskunskap, filmvetenskap, konsthistoria och arabiska motsv. fil.kand. Ledarskaps- och retorikkurser i UD:s regi.

Moderator vid Stiftelsen Färgfabrikens internationella seminarier i samhällsplanering och urbanism i Alexandria, Kharkov, S:t Petersburg och Yogyakarta, talare för samma institution i Rangoon och Beirut.

Gästföreläsare på The Scholar Ship Research Institute, London.

Adjungerad professor I Public Administration vid Asian Institute of Technology (AIT), Bangkok.

Ordförande I exekutivkommittén för AIT

Moderator för EU:s årliga NGO Forum 2009

Språkkunskaper: Svenska, engelska, franska, tyska, talad spanska, elementär arabiska, thailändska och bahasa indonesia.

För ytterligare information eller för att boka Jan Axel Nordlander, fyll i en intresseanmälan, ring 08-22 20 10 eller mejla info@macespeakers.se

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram