Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Pär Holmgren

Efter 20 år som meteorolog på SVT har Pär Holmgren, sedan 2009 arbetat heltid med hållbarhetsfrågor, och då främst klimatförändringarna. Pär har forskat och undervisat på Uppsala universitet och varit chef på SVT:s väderredaktion där han bl a ansvarade för programserien "Meteorologi – mer än bara väder".

Vart är vädret på väg? Varför blev som det blev? Och vad vi ska göra nu?

Pär Holmgren föreläser om de inbyggda systemfelen

En av det kanske hetaste ämnen på världens agenda just nu är hur vi kommer att kunna hantera de stora hållbarhetsfrågorna – och här i ligger de inbyggda systemfelen. Med de inbyggda systemfelen menar Pär Holmgren att utnyttjandet av jordens resurser sker på dramatiskt fel sätt med tanke på att vi blir fler och fler människor. Pär Holmgren menar också att vi måste lösa fattigdomsutmaningen. Så länge vi har fattigdom kan vi aldrig få en globalt hållbar värld, eftersom fattigdom och sociala orättvisor kommer leda till att länder inte har tid, resurser eller motivation till att jobba med miljö och klimat frågor

Pär Holmgren talar om de tre stora utmaningarna

De tre stora utmaningarna är enligt Pär Holmgren ekologi, ekonomi och energi – hur de hänger ihop och är beroende av varandra.
Han talar om att klimatförändringarna ”bara” är en av flera olika konsekvenser av mänsklighetens övertramp. Andra konsekvenser är utfiskningen i våra världshav, skövlingen av de tropiska regnskogarna och överutnyttjandet av vatten i stora delar av världen, samt inte minst spridningen av olika miljögifter.

Pär Holmgren berättar om världen vi lämnar efter oss

Vi behöver ”tuffare” politiska beslut, teknikutveckling och beteendeförändringar. De tre går ofta hand i hand och påverkar varandra. Beteendeförändringar leder till efterfrågan på ny teknik och vice versa.
Det kommer aldrig vara för sent för att göra så mycket som möjligt. Men ju längre vi väntar desto svårare kommer det att bli för våra barn och barnbarn att lösa problemen. Följ med Pär Holmgren när han lotsar oss genom vädersystemen och de komplexa krafter som just nu förändrar jordens klimat och därmed mänsklighetens framtid.

För mer information eller bokning av Pär Holmgren som föreläsare vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

 

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram