Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Björn Ogéus

Legitimerad läkare och specialist inom anestesiologi, tillika författare och föreläsare, intresserar sig Björn Ogéus för samverkan mellan kropp och själ vid och efter traumatiska händelser, de så kallade psykosomatiska sambanden. Han är även inriktad på stress och hur man lär sig hantera den, samt även bemötande. Tidigare överläkare och verksam inom Landstinget Västmanland inom utredning och behandling, har Björn Ogéus har varit verksam inom offentlig sjukvård i över 25 år.

Björn Ogéus är med på vandringen bakåt i tiden

Varje människa som levt en tid har fått sår.Och såren från det förflutna kan påverka vårt nu. Smärtläkaren Björn Ogéus träffar i sin dagliga tjänst människor som varit med om traumatiska upplevelser. Björn Ogéus vandrar med dem bakåt i tiden och hjälper dem att bli fria från svåra minnen. Insikt och försoning är två nyckelbegrepp i alla helandeprocesser. Inte minst behöver många människor hjälp att förlåta sig själva för allt de burit som egentligen varit någon annans.

Utan självkärlek blir man självupptagen menar Björn Ogéus

Kärlek är att ge, osjälviskt, uppoffrande. Det vet vi. Men det handlar även om att känna sig värd att älskas – om att kunna ta emot kärlek. Många människor riktar sina krav inåt och utdelar obönhörlig självkritik, de blir sina egna fördömande domare. Det kan leda till ätstörningar, depressioner och utbrändhet och är tecken på att de drabbade inte orkar delta i jakten på att duga. Kärlek kan också vara att ta och att sätta gränser. Älskar man inte sig själv tillräckligt, så att man hävdar sin egen person och sina egna behov, blir man ingen nyfiken älskare som kan glädjas med den andre.

Flera olika föredrags titlar med Björn Ogéus

Några tiltlar på Björna Ogéus föredrag är: “Att behålla den egna energin vi känslomässigt laddade möten”, “ Kaos söker struktur”, “Vem är ansvarig för vad och vem bär ansvaret”, “Existentiella aspekter vid arbete med trauma”, “Det finns en tid för allting”, “Gränssättnings problematik i vardagen och på arbetet”, “ Yttre händelser och inre krav”, “Hopp i hopplösheten”.

Björn Ogéus tar hjälp av musiken

För att ge tid till reflektion av det sagda föreläser Björn Ogéus emellanåt tillsammans med en musiker. han har bl.a. annat arbetat med Roland Utbult, Per-Erik Hallin, Per Håkansson, Seth Olofsson. Åke Edvinsson m.fl.

För mer information eller bokning av Björn Ogéus som föreläsare vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

 

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram