Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Peter Wahlqvist

Peter Wahlqvist är en viktig förespråkare och budbärare för Sveriges kulturliv. Under sina många verksamma år har han hunnit bygga upp och leverera med Nationalteatern i sann progganda. Vidare har Peter Wahlqvist styrt som regissör och varit Stockholms stadsteaterchef under åren 1992-2002. Dessutom har han hunnit med ett mycket viktigt arbete som Sveriges Kulturråd i USA. Under en föreläsning med Peter Wahlqvist delar han med sig av dramatiska händelser från verklighetens kulturrum. Detta sker med stor värme och i en underhållande ton. Lyssna på en man från mitt i kulturmatchen!

Peter Wahlqvist rockar kulturens budskap över decennier!

När plattan ”Livet är en fest” släpps 1974 är Peter Wahlqvist en medlem av den fria teatergruppen, Nationalteatern. Han är en av de upphovsmän som skriver och levererar text och musik som får samhället och varje medborgare att vakna, stanna upp och rocka med. Texterna är även idag högaktuella och lirar i sammanhang och sammankomster såväl på lokal som hemmavid. Jack Ripper- Jack the Ripper beatet ekar ännu i gunget på dansgolv och i folkets rytmik!

Som kulturens dirigent driver Peter Wahlqvist vidare konsten iförd regissörkostym och Stadsteaterhatt!

Med sina erfarenheter inom Nationalteaterns finurliga leverensteknik i form av rockteater börjar Peter Wahlqvist regissera under det glada 80- talet. Det ena leder till det andra och snart tar Peter Wahlqvist taktpinnen över stadsteatern i Borås och vidare bär det hem till Stockholm. Under åren som chef över Stockholms Stadsteater möter Peter såväl mot- som medgångar och har med sig många roliga och tänkvärda anekdoter. I sin föreläsning delar han med sig av dessa och många fler tankar och ideer om hur man på bästa sätt tar till vara på de erfarenheter och läxor man får.

Peter Wahlqvist förvaltar svenska kulturintressen som Sveriges kulturråd i USA!

Under tiden 2002 -2006 arbetar Peter Wahlqvist i Washington som Sveriges kulturråd. Där gör han en viktig insats som ambassadör för Sveriges mångfald i kultursammanhang. Idag är Peter Wahlqvist tillbaka i Sverige och erbjuder föreläsningar i ämnen som berör ledarskapet och kommunikation.

Peter Wahlqvist föreläser om:

– Den frivillige hamburgaren! – klämd mellan egna ambitioner och andras förväntningar

– Konflikthantering bland anställda

– Balansen mellan kulturens budskap och ambitiösa, politiska mål

– Individuell utveckling under chefskapet

För mer information eller bokning av Peter Wahlqvist som föreläsare, vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

 

 

 

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram