Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Patrik Andersson – samhällsbyggaren

När alla bara pratar om integration, entreprenörskap och målmedvetenhet – levererar inspirationskonstnären Patrik Andersson som gjorde bandy till en integrationsfråga och satte Borlänge på världskartan. Patrik Anderssons engagerande, inspirerande och roliga föreläsning tar sin början i ett Borlänge som stod inför en rad tuffa utmaningar. Industrierna gick på tomgång, den stora musikfestivalen hade gått i konkurs och de 50 000 invånarna hade fått ett tillskott av 3000 somaliska flyktingar. Men där främlingsfientlighet och socialutslagning kunde ha följt ville Patrik någonting helt annat. Här börjar historien som har hänfört en hel värld. Historien om det Somaliska Landslaget i bandy och deras resa till VM i Sibirien som har fått stora internationella mediekoncerner som CNN, BBC, Al-Jazeera, Wall Street Journal att vallfärda till Borlänge för att berätta om projektet.

Patrik Andersson – entreprenören

Patrik Andersson har nu startat en liknande verksamhet i Norge i samarbete med NRK och ett Nordisk filmbolag. Långt framskridna planer finns också på en Hollywood-produktion kring Somalias Landslag i bandy där samarbetsavtal skrivits med en av Hollywoods mest framgångsrika producenter.

I januari 2015 hade filmen ”Trevligt Folk” premiär. Regin stod Filip och Fredrik för och Patrik Andersson har en av huvudrollerna. Filmen beskriver hur projektet kan komma att förändra de Somaliska spelarnas framtid för alltid, men också om hur det har påverkat Borlänge, Sverige och synen på invandrarnas situation i det svenska samhället. 
Patrik Andersson bjöds in speciellt för att tala inför FN när deras Integrationsrapport släpptes sommaren 2015. Det är svårt att inte engageras av Patrik Anderssons energi och viljekraft när han berättar om tankarna bakom projektet och de Somaliska spelarnas oerhörda vilja att nå VM och deras mål att få representera sitt land i ett VM-slutspel. Det är en föreläsning där skratt blandas med tårar.

För mer information eller bokning av Patrik Andersson som föreläsare, vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

 

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram