Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Nils Sjöström

Globetrotter, världsmedborgare och Asienresenär ständigt iförd kamera - det är Nils Sjöström i ett nötskal.

Möte med Asien – ett resekåseri av Nils Sjöström

Globetrotter, världsmedborgare och Asienresenär ständigt iförd kamera – det är Nils Sjöström i ett nötskal.

Med stor inlevelse och sagolika bilder låter Nils Sjöström oss följa med honom på en eller flera av hans annorlunda och spännande resor. Genom att lifta och leva på enklast tänkbara nivå kom Nils Sjöström i nära kontakt med lokalbefolkningen utanför de stora allfartsvägarna. Mitt i fattigdom och svåra livsvillkor, med brist på det mesta, finns ett trotsigt hopp och oväntad livsglädje. Denna livsglädje och förnöjsamhet, anser han, verkar saknas i västvärldens pryltyngda statusjakt. Bland dessa människor råkade Nils Sjöström ibland ut för missöden men framför allt mötte han vänlighet, gästfrihet, ärlighet och medmänsklighet.

Nils Sjöström berättar med bilder från en 3 år lång resa i Asien med start oktober 2007:

”Jag reste landvägen till Hong Kong via Finland, Ryssland, Mongoliet och Kina och flög sedan till Filippinerna. Där gifte jag mig i april 2008. Sen till Nepal och vidare till Indien där jag reste runt. Sedan genom Kina och tillbaka till Filippinerna med min fru, Chona. Mycket hände under den långa resan:

Jag blev rånad (5ggr) bl. a på min dyra fotoutrustning. De tog min vigselring och jag överlevde angrepp av två hundar som gav svåra bett. Jag kom som första västerlänning, sedan engelsmännen lämnat Indien, till Bagaha, en liten by i Indiska Bihar. Jag överlevde resan genom krigshärjade Kashmir och mötte ofattbart trevliga Siker i Punjab, Indien. Jag fick uppleva stora festivaler, bland annat Ladakh-festivalen i Kashmir och Turga Puja-festivalen i Kolkata.
Jag besökte ett oändligt antal minoritetsbyar både i Indien och Kina. Jag reste i månader längs ”Hindustan Tibetian Highway” som Indierna klassar som världens högsta landsväg. Den går genom Indiska Tibet (Himachel Pradesh) med unika kloster bl. a Tiksey Gompa (största Buddistiska klostret efter Potala Palatset i Lhasa). I nordvästra Kina såg jag höstens färgglada löv och i östra Kinas storstäder upplevde jag makalösa fyrverkerishower.I de avlägsna Sierra Madrebergen fick jag möta minoritetsfolket Itawa.

Jag var även på de orkanhärjade Batanesöarna i nordligaste Filippinerna.”

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram