Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jeanette Larsson

Jeanette Larsson har arbetat som polis i Skåne sedan 1989 och utmärkt sig som en föregångsfigur för civilcourage. Mellan 2008 och 2012 har hon föreläst om hatbrott, värdegrundsfrågor och mänskliga rättigheter. Jeanette Larsson har nominerats till och fått ta emot flera utmärkelser, bl.a. Årets Hjältinna 2009, Mångfaldshjältepriset 2013 och Årets Nyföretagare i Malmö 2014.

Jeanette Larsson är rikskänd för sitt civilkurage

Möt polisen Jeanette Larsson – rikskänd för sitt civilkurage och sin kamp för öppenhet och mot intolerans – både inom och utom de egna leden. Trots att hon många gånger har fått betala ett högt pris, så har Jeanette Larsson alltid stått upp för sina värderingar – ända sedan hon var liten och bokstavligen hoppade på de killar i klassen som mobbade andra elever.

Högt i tak – men var har vi golvet?

Ingen går oberörd från Jeanette Larsson’s inspirationsföreläsning som med humor och värme tar upp flera av de händelser som engagerat Jeanette och det som hon har reagerat emot.   Föreläsningen handlar om Jeanette Larsson’s erfarenheter av att vara kvinna och gay i en starkt manlig hierarkisk organisation som Polisen, hennes erfarenheter av att vara utbildare i mångfald, värdegrund och hatbrott,  samt hur hon har vågat stå upp för sina värderingar och åsikter. ”Högt i tak – men var har vi golvet?” innehåller en hel del HBT- och mångfaldskunskap som uppmuntrar åhörarna till medmänsklighet och civilkurage, eftertanke och reflexion. Jeanette Larsson får ofta höra att föreläsningen är både rörande, berörande och upprörande.

Yttrandefrihet eller hatbrott?- om attityder och bemötande

Föreläsningen om Yttrandefrihet och hatbrott är en faktabaserad och kvalitetsgranskad föreläsning som tydliggör lagtexten kring straffskärpningsregeln för hatbrott, ger utrymme för många diskussioner kring attityder, bemötanden, värderingar och belyser flera kända autentiska exempel ur verkligheten. Under föreläsningen tydliggörs också olika sexuella läggningar, könsidentiteter, såväl som olika religioner i jämförelse med diskrimineringslagstiftningen. Hatbrottsföreläsningen är mycket intressant, passar i alla sammanhang och till alla åldersgrupper.

För ytterligare information eller för att boka Jeanette Larsson som föreläsare, vänligen fyll i en intresseanmälan, ring 08-22 20 10 eller mejla info@macespeakers.se

 

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram