Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Renata Chlumska

Den 5 maj 1999 lyckades hon som första svenska nå toppen av världens högsta berg, Mount Everest, 8850 meter över havet.

Renata Chlumska säger sällan nej till nya utmaningar

Den 5 maj 1999 lyckades hon som första svenska nå toppen av världens högsta berg, Mount Everest, 8850 meter över havet.

En sådan prestation innebär för de flesta höjdpunkten på en framgångsrik klätterkarriär men för Renata blev det snarare en språngbräda mot framtida projekt.

Renata var dock ingen novis när hon besteg Mount Everest utan hade redan hunnit med ett par fantastiska äventyr. Fyra år tidigare var hon baslägerchef för Göran Kropps expedition till Everest samt ansvarig för filmteamet. Efter att ha tillbringat sju veckor i baslägret cyklade Renata hem från Nepal till Sverige, en strapatsrik resa som tog hela fyra månader. Året därpå, 1997 arrangerade hon en svensk expedition till Himalaya och Tibet då hon också lyckades att bli första svenska kvinna att nå över den magiska 8000-metersgränsen utan syrgas på berget Shishapangma. Men bara för att expeditionen var över tog inte äventyret slut utan Renata körde därefter motorcykel hem från Indien. Med andra ord är utmaningar inget främmande för Renata.

Renatas intresse för friluftsliv, resor och främmande länder väcktes tidig och det var denna nyfikenhet som öppnade dörren till bergsklättring, men det var fler faktorer som gjorde att just hon lyckades.

-Vare sig det gäller bergsklättring eller annan idrott, karriären eller fritiden och inte minst inom företagsvärlden så är verktygen för att uppnå målet snarlika, säger Renata. Vikten av bra medarbetare, kommunikation, öppenhet, att kunna hantera förändringar, möten med det oväntade och att ha realistiska mål är bara några av ingredienserna till att kunna förvärkliga sina idéer.

Det handlar alltså inte om att vara en supermänniska, utan om vilken inställning man har, om att våga satsa och vilja tillräckligt mycket för att nå sina mål och uppfylla sina drömmar, menar Renata.

Det är denna inställning, sina erfarenheter och mycket annat som hon delar med sig av, inte enbart som föreläsare utan även som färdledare och guide.

Men Renata vet också att gränsen mellan att lyckas eller misslyckas är skör och att framgång kräver mycket hårt arbete, engagemang och beslutsamhet.

– Alla företag har mål och alla människor har drömmar men alla lyckas inte alltid, Varför?
Vi kan inte påverka alla faktorer runt omkring oss men betydligt fler än vi tror. Om vi lägger energin på sådant vi faktiskt kan förändra och tar personligt ansvar så kan alla nå framgång. En tjej från Skåne kan  till och med nå toppen av världens högsta berg!

Renatas senaste projekt? Den 15 september i år avslutade Renata sitt livs längsta och kanske tuffaste expedition. Hon har, helt av egen kraft, rundat USA och dess lägre 48 stater. En färd på 439 dagar och över 18 200 kilometer. Renata har färdats i kajak och på cykel genom öken och floder, över hav och berg. En mycket komplex expedition där hon fått sätta alla sina färdigheter på prov för att lyckas och ännu en gång visa hur mycket vi kan om vi vågar!

Renata har något fantastiskt att berätta, i både ord och bild och föredraget är en äventyrsskildring där publiken får följa med på en otrolig resa, en resa ut i världen och in på livet.

Renata använder sig av en Power Point presentation och har med min egen dator men behöver följande kompletterande utrustning: filmduk, dataprojektor, ljud ut från datorn, mygga eller mikrofon (beroende på lokalens/publikens storlek) samt förlängningsladdar. I övrigt önskas att scenen är tom och att lokalen går att mörklägga något.

Boka Renata Chlumska genom att skicka en intresseanmälan eller ring 08-22 20 10

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram