Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Lisa Renander

Lisa Renander är grundare till Hus 24 (Sveriges första co-living för entreprenörer), hedersentreprenör på Stanford University i Technology Entrepreneurship och nyligen utsedd till en av Sveriges främsta digitala stjärnor av Veckans Affärer. Lisa Renander har även grundat företagen Drakparaden och Go Enterprise samt utvecklat workshopmetoden RIKA som används för innovativa processer på företag som MasterCard, Telenor, Microsoft och Ekobrottsmyndigheten.

Följ med entreprenören Lisa Renander på två olika föreläsningar

Lisa Renander använder innovationsprocessen RIKA för att aktivera och inspirera deltagarna att tänka på vad de kan ta med hem från dagen och utveckla i sin egen organisation. RIKA är en strukturerad metod som är utvecklad i samarbete med ett av Lisa Renander’s bolag och en professor på Stanford University. Facilitatorn guidar deltagarna genom nulägesanalys (R), idégenerering (I), konceptualisering (K) och actionorientering (A). Flera 100 idéer kommer att ventileras och varje deltagare kommer att välja en konkret åtgärd att ta med sig ”hem”.

Lisa Renander inspirerar för framtidens boende som affärsidé

Med inspiration från Silicon Valley startade Lisa Renander Hus 24, Sveriges första co-living för entreprenörer i Gamla Stan i Stockholm. Drömmen var att skapa en frizon för entreprenörer som har globala visioner och vill driva förändring. De har haft fullt hus sen dag ett och de har en lång lista på personer från hela världen som vill flytta in. Huset har omnämnts i media som BBC, Skynews, Internetworld, DN, Metro och Aftonbladet. Nu jobbar teamet bakom Hus 24 med att expandera konceptet och bygga ett nytt globalt co-living-projektet som de kallar Tech Farm. Lisa Renander – grundaren av Hus 24 och Tech Farm berättar om resan med att skapa ett nytt boendekoncept som bryter mot samhällets normer för hur vi bor. Vilka är svårigheterna? Vilka är fördelarna? Hur skapar man en miljö som ger inspiration 24/7?

Digitaliseringens affärsmöjligheter med Lisa Renander

Digitaliseringen och globaliseringen leder till att landsgränser suddas ut, digitala valutor tar över, vi kan 3D-printa hus och färdas i förarlösa bilar. Hur försäkrar vi oss om att inte hamnar i efterkälke i denna utveckling? Shared economy, service on-demand, open innovation, big data, gamification och crowdsourcing är några ”buzz words” kopplade till digitalisering. Men vad betyder de rent konkret och hur påverkar de framtiden för organisationer? Entreprenören Lisa Renander guidar oss genom digitaliseringens möjligheter. Vad händer när maskiner inte bara ersätter muskelkraft utan även hjärnkraft?

  • Hur ser framtidens affärsmodeller ut?
  • Vilka är de viktigaste digitala verktygen att känna till just nu?
  • Hur gör man för att köpa digital arbetskraft från andra delar av världen?

För mer information eller bokning av Lisa Renander som föreläsare, vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

 

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram