Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Karolina Johnsson

Karolina Johnsson var 29 år när hon greps på Bangkoks flygplats. I väskan fann man nästan sju kilo heroin. En domstol i Thailand dömde henne till 50 års fängelse för grovt narkotikabrott. Strax före jul 1998 fördes hon över till Sverige och kvinnofängelset Hinseberg, eftersom det finns ett avtal mellan Sverige och Thailand om fångöverföring. Då hade hon suttit fyra år i det ökända fängelset Lard Yao i Bangkok. Sammanlagt har Karolina Johnsson suttit tolv år i fängelse. Idag engagerar sig ideellt för mikrolån i Kamerun samt planerar föreläsningar.

Hela livet förändrades på en gång för Karolina Johnsson

I augusti 1994 greps diplomatdottern Karolina Johnsson, då 29 år gammal, på Bangkoks flygplats. I väskan fann man nästan sju kilo heroin. Karolina själv erkänner att hon var naiv som antog erbjudandet om att föra en manlig väns väska till Europa, men har alltid hävdat att hon inte visste om lönnfacket med drogerna i. En domstol i Thailand dömde henne till 50 års fängelse för grovt narkotikabrott. Strax före jul 1998 fördes hon över till Sverige och kvinnofängelset Hinseberg, eftersom det finns ett avtal mellan Sverige och Thailand om fångöverföring. Då hade hon suttit fyra år i det ökända fängelset Lard Yao i Bangkok. Sammanlagt har Karolina Johnsson suttit tolv år i fängelse. Idag säger Karolina Johnsson att det enda i situationen hon kunde påverka var hennes attityd, hennes förhållningssätt till denna situation. Det som hade hänt hade hänt, och Karolina Johnsson var där hon var.
 Det var genom att använda sig av de verktyg som hon lärde sig att hitta på vägen, som hon inte bara kunde undvika dödsstraff utan även påverka hela resten av straffet som skulle avtjänas.

Karolina Johnssons inre resa

Det viktigaste av allt var den inre resa Karolina Johnsson upplevde. Den resa som idag har gjort henne starkare, gladare och lyckligare, med gott om utrymme för att dela med sig av sin resa till alla som vill eller behöver veta hur man klarar sig igenom livets tuffa situationer.Det handlar ju inte bara om att jag fann de verktyg jag gjorde för att fixa mer än jag trodde. De här verktygen finns mer eller mindre gömda hos alla, det gäller bara att lära sig plocka fram dom.” säger Karolina Johnsson. Det handlar heller inte om just fängelsestraff. Alla har vi olika bördor att bära och varje börda är lika tung för just den som måste bära den. Det kan vara att man har en svårt sjuk familjemedlem, blir bortprioriterad på jobbet, företagsledningen måste omorganisera och varsla. Allt det är nog så jobbigt. Hur fixar man det här, hur kommer man ut starkare och med ny kunskap och nya insikter, det är det Karolina Johnsson vill förmedla. 
Hur man genererar sin självkänsla, sin egenmakt och sitt självförtroende.

För mer information eller bokning av Karolina Johnsson som föreläsare vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

 

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram