Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Håkan Svensson

Håkan Svensson föddes med en CP-skada men lyckades mot alla odds nå sina drömmars mål - att bli sjukgymnast. Genom att rasera fördomar och ifrågasätta gamla invanda tankesätt har han skapat en helt ny mening i ordet handikappad. Håkan Svensson tog av sig offerkoftan, trotsade auktoriteter och kämpade både med sig själv och mot andra för att bevisa att allt man vill det kan man göra. Föreläsningen "Ett skrynkligt ess i rockärmen" lockar åhörarna både till tårar och skratt.

Håkan Svensson vet hur man lyckas

Rektorn för sjukgymnastutbildningen ville inte skriva in Håkan Svensson som elev. Antagligen för att han var ”den mest handikappade jäkel som satt sin fot på universitetet”. Tre år senare tog Håkan Svensson emot sin legitimation ur rektorns hand. Tiotusentals träningstimmar och en massa kullerbyttor hade gett resultat, något som både elitidrottsmän, äventyrare och motivationskonsulter känner igen sig i. Idag vet vi att människan kan utföra långt mycket mer än vad vi tror, i synnerhet om vi får jobba utifrån våra egna förutsättningar. Men när vi själva, och omgivningen, höjer ribban kan vi faktiskt uträtta regelrätta storverk. Precis som när 5-årige Håkan Svensson – mot alla odds och med mammas uppmuntran – lärde sig gå. I en glädjespridande och inspirerande föreläsning delar Håkan Svensson med sig av sin egen insikt; jag lever inte bara, jag har ett liv. Visst kan offerkoftan värma oss en stund, men den når inte ända in i själ och hjärta.

Mångfald och kulturell förståelse med Håkan Svensson

Arbetsförmedlingen ifrågasatte valet att bli egen företagare och erbjöd Håkan Svensson istället en praktikplats där han skulle räkna sjukersättning. Rektorn på universitetet rekommenderade honom att söka sig någon annanstans – för att inte stjäla tid från klasskamraterna. Att cp-skadade Håkan Svensson ville bli sjukgymnast ansågs orealistiskt. Hur skulle han klara de finmotoriska momenten, han som varken kunde skriva eller ens bjuda på ett glas vatten efter avslutad behandling. Att han – tack vare – sin cp-skada har en unik förståelse för kroppens möjligheter och begränsningar reflekterade ingen över. I en angelägen föreläsning, fylld av skratt och tårar, berättar Håkan Svensson om våra besynnerliga behov av att kategorisera människor i fack och därifrån skapa normer som sedan blir vedertagna. Vårt fokus på grupper och dess olikheter hindrar inte bara enskilda individer att blomma ut i sin fulla kapacitet, det gör också att begrepp som mångfald och kulturell förståelse inte kan slå igenom på allvar.

För mer information eller bokning av Håkan Svensson som talare, vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

 

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram