Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Cecilia Hed Malmström är läraren som blev polarguide med både Arktis och Antarktis som arbetsområden. Hon är utbildad geograf, och har tidigare varit anställd på Vetenskapsakademien och som sakkunnig i Riksdagen.

På den vindpinade glaciärskorpan, där temperaturen många gånger kunde sjunka ned till -58 grader, arbetade Cecilia som borrtekniker i ett internationellt forskarteam vars uppgift var att bygga världens största teleskop. Hon blev Sveriges första kvinna att stå på den geografiska sydpolen 1993.

Cecilia Hed Malmström har lång erfarenhet av att arbeta i organisationer under förändring. De kan vara isolerade med utsatt ledarskap och tuffa för en kvinna i en mansdominerad värld.

Cecilia har under flera år åkt runt i Sverige och andra länder och berättat om Amanda-projektet, som idag heter Ice Cube. Detta gav henne senare möjligheten att arbeta på expeditionsbåtar som går i Chiles fjordar och Antarktis. Sommaren 2006 började hon även arbeta i Arktis på Grönland och Spitsbergen. Både som föreläsare som Assisterande Expeditionsledare.

Cecilia Hed Malmström är också författare till självbiografin ”Mina motpoler”. I den berättar hon om utmaningarna i att samtidigt vara polarguide, forskare och mamma.

Hon har fått medalj av National Science Foundation för sin tid på Polarplatån och år 2011 sände SVT 2011 en dokumentär, ”Polarguiden”, om Cecilia och hennes arbete. Cecilia har nya expeditioner under 2019 – 2020.

Cecilia Hed Malmströms föredrag bjuder på vidare perspektiv från extrema miljöer och hur dessa påverkar ledarskap och sociala mönster, inte minst de mellan kvinnor och män. Publiken får vidgade vyer, ökad medvetenhet och verktyg till förändring.
Cecilia har en stark och varm lyskraft. Hon tar plats med sitt härliga skratt, livliga berättande och sin öppenhet.

Cecilias föreläsningar visar på problembilder som vi inte alltid reflekterar över. Hur vi människor reagerar och förväxlar. Hur olika vi är som kvinnor och män, mellan olika kulturer. Men också hur enkelt det kan vara att få till en önskad förändring, förutsatt att det finns en vilja. Under senare år använder Cecilia också erfarenheter kring integration, kulturer och olikheter och hur det kan användas som styrkor. En av de viktigaste utgångspunkter som hon arbetar efter är att ”Vi är varandras arbetsmiljö”.
Cecilias föredrag passar både stora såväl som små grupper, både inom privat och offentlig sektor.

Hållbarhet, klimat och miljöfrågor – Varför då?

Klimatet, Miljö, hållbarhet och sårbara områden – det kommer att handla om Klimateffekter, polara områden som sårbara, djurens situation, forskningen på polara områden och det faktum varför man ändå åker ner med människor till dessa områden. I denna del berör Cecilia även företagens ansvar och det faktum att företagen går steget före politikerna. Hon reder ut begreppen kring hållbarhet, strategier, visioner och kommer in på förordningar som gjort och driver utvecklingen framåt. Hon berör Sveriges miljömål, FN´s 17 hållbarhetsmål, historien från ISO till Rapportering. Här bygger Cecilia ihop de delar som ni anser att ni behöver i ert företag eller organisation. Delar av denna föreläsning berör även integration.

Ledarskap, organisationsförändringar och arbetsglädje – på vems villkor?

(Drivkraft och arbetsglädje, förändringsarbete i organisationer, vi är varandras arbetsmiljö, Ledarskap från ett medarbetarperspektiv, Manligt och kvinnligt ledarskap, kulturer – integration, företagskulturer, Ledarskap i utsatta områden)
Att vara ledare är krävande. Detta föredrag visar hur ledarskap kan se ut i utsatta områden, allt som oftast är det hierarkiskt. Cecilia talar även om skillnaden mellan att arbeta under manligt eller kvinnligt ledarskap. Hur man som arbetare kan ställa krav och vara utmanade för en ledare. Hela föredraget bygger på erfarenheter från Sydpolsbasen Amundsen-Scott och det arbete Cecilia gjorde där i fyra månader boende i tält, men också genom sina år ombord på skepp i polara områden, rent traditionellt arbete från riksdagen eller privat organisation. Cecilia använder också sina barn och det liv som de gjort med flytt till Island, muslimsk Syrisk familj, arbete i försvaret bl.a. Hennes föredrag bjuder på ett annorlunda perspektiv från extrema miljöer och hur dessa påverkar och tydliggör ledarskap och sociala mönster, inte minst de mellan kvinnor och män men även mellan kulturer. En av de viktigaste utgångspunkterna som hon arbetar efter är ”Vi är varandras arbetsmiljö” och allas lika värde – och det kan vara utmanade ibland.

Turism och destinationsutveckling – för vem då?

Att sälja det som inte finns, att sälja en upplevelse, Destinationsutveckling, Hållbara upplevelser och produktutveckling inom besöksnäringen. Att arbeta inom turistnäringen kan vara det svåraste jobb som finns. En upplevelse sker här och nu, kan inte göras om. Produktion och konsumtion av upplevelsen sker samtidigt och alltid individuell. Men det finns några styrmedel för att säkerställa en upplevelse, för att styra kundens beteende.
Cecilia tar dig med på en resa där du blir gästens guide, gästens glasögon och den som avgör hur gästen ska uppleva.

Expertområden:

Näringslivsfrågor och organisationsarbete
Import och Export
Hållbarhet, miljöfrågor, strategier och visioner
Ledarskap – manligt, kvinnligt, hierarkier
Kultur- och naturgeografi,
Turism, upplevelser


En röst om Cecilia Hed Malmström:

Kärlek vid första ögonkastet är ett känt begrepp, men så kändes det när du svepte in med energi starkare en stormen Gudrun. Tack för all värme, glädje, skratt och underbara anekdoter. Hoppas våra vägar korsas någon gång i framtiden.
Dennis Bohm, VD, TALIOS invest AB
Jag var moderator för Kompetensdagarna för Kost&Näring i förra veckan. Jag – och säkerligen många med mig – var djupt imponerade, roade och upplyfta av Cecilia Hed-Malmströms framträdande! Toppenbra helt enkelt. Jag vill genom detta sända en varm hälsning och ett stort tack till henne!  Annika Unt Widell, Dietist & kommunikatör, Mat & Media Kommunikation
10% av sitt arvode skänker Cecilia Hed Malmström till Cancerfonden, så bokar du Cecilia Hed Malmström, så bidrar du till Cancerfondens viktiga arbete för forskning och utveckling för att bekämpla cancer.

För mer information eller bokning av Cecilia Hed Malmström, vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram