Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bill Clinton är grundare av Clinton Foundation och var den 42:a presidenten i USA

William Jefferson Clinton , den första demokratiska presidenten i sex decennier som valdes två gånger, ledde USA till den längsta ekonomiska expansionen i amerikansk historia, inklusive skapandet av mer än 22 miljoner jobb.

Bill Clintons bakgrund

Efter att ha lämnat Vita Huset, etablerade president Bill Clinton, William J. Clinton Foundation med uppdraget att förbättra den globala hälsan, stärka ekonomin, främja en sund uppväxt, och skydda miljön genom att främja samarbete mellan regeringar, företag, icke-statliga organisationer  och privata medborgare att vända goda intentioner till mätbara resultat. Under hela stiftelsens historia och tillväxt, sås erbjöd Bill Clinton och Chelsea sin röst, syn och råd. Stiftelsen omdöptes sedan till Bill, Hillary och Chelsea Clinton Foundation.

Pågående initiativ

Idag har stiftelsen personal och volontärer runt om i världen som arbetar för att förbättra liv genom flera initiativ, bland annat Clinton Health Access Initiative, som hjälper 5 miljoner människor som lever med hiv / aids tillgång till läkemedel. Clinton Climate Initiative, Clinton Development Initiative och Clinton Giustra Enterprise Partnership tillämpar en affärsorienterad strategi för att bekämpa klimatförändringarna i världen och för att främja en hållbar ekonomisk tillväxt i Afrika och Latinamerika. I USA , är arbetar stiftelsen för att bekämpa den alarmerande ökningen av barnfetma och hindra sjukdom genom alliansen för en mer sund generation och Clinton Health Matters Initiative. Clinton Global Initiative för tillsammans globala ledare för att utarbeta och genomföra innovativa lösningar till några av världens mest angelägna frågorna. Clinton Global Initiative har förbättrat livet för mer än 400 miljoner människor i 180 länder  genom hittills nästan 2.300 åtaganden.

President Bill Clintons senaste bok, ”Back to work”, blev en omedelbar New York Times Bestseller. I boken, förklarar han hur vi kan klara oss från den nuvarande ekonomiska krisen och lägga grunden för långsiktigt välstånd. President Clinton erbjuder specifika rekommendationer om hur vi kan få människor tillbaka till arbete och skapa nya företag, öka bankernas utlåning och företagens investeringar, fördubbla vår export, och återställa vår tillverkningsindustri.

President Bill Clintons bästsäljande memoir, ”My life” , är ett påfallande uppriktigt porträtt av en global ledare som bestämde sig tidigt i livet att ägna hans intellektuella och politiska gåvor för att tjäna allmänheten. Det är den största, mest konkret detaljerat, mest nyanserade redogörelse för ett ordförandeskap som någonsin skrivits, och ett bevis på den positiva inverkan hans arbete och hans ideal har haft på Amerika och världen.

President Bill Clintons inspirerande bok, ”GIVING: How Each of Us Can Change the World”, ger en robust titt på hur individuella strävanden kan rädda liv och lösa problem, och det finns övertygande exempel på både medborgarnas och företagens aktivism på arbete i världen i dag.

För ytterligare information eller för att boka Bill Clinton som föreläsare, vänligen fyll i en intresseanmälan, ring 08-22 20 10 eller mejla info@macespeakers.se

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram