Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Barbro Fällman

Barbro Fällman är en av landets mest kompetenta, pedagogiska och underhållande föreläsare inom ämnet kommunikation - det kan handla om förhandlingteknik, presentationsteknik, ledarskapets retorik eller kulturella skillnader.

Barbro Fällman är en av landets mest kompetenta, pedagogiska och underhållande föreläsare inom ämnet kommunikation – det kan handla om förhandlingteknik, presentationsteknik, ledarskapets retorik eller kulturella skillnader. En föreläsning med Barbro Fällman och succén är given.

Föreläsningar/kurser med Barbro Fällman

 • Tala och engagera
 • Antikens retorik och modern kommunikation
 • Internationell kommunikation
 • Vinnande förhandling
 • Ledarskapets retorik

 

Böcker av Barbro Fällman

 • Mind and Heart (Interskol, 1995)
 • Ignition (Interskol, 1996)
 • Tala och engagera (Studentlitteratur, 1996, 2002)
 • Talking to Inspire (Studentlitteratur, 2004)
 • Klartext (Kommunlitteratur 2006)
 • Rätt sagt på rätt sätt (Kommunlitteratur 2007)
 • Konsten att hålla tal (Kommunlitteratur 2007)
 • Framgångsrik retorik för ledare (Gleerups 2008)


Språk

Svenska, engelska, franska och italienska.

 

Om föredragen:

Tala och engagera

Retorik – en kort historisk bakgrund

Jag kåserar om hur retoriken uppstod som ett verktyg i pedagogiska och juridiska sammanhang för ca. 2500 år sedan. Retorikens väg genom Europa och till Sverige, där den upphörde att vara ett skolämne i mitten av 1800-talet. Berömda talares användande av den antika modellen.

Röst och språk

Hur ska jag stå i inledningen? Hur lär jag mig att andas så att rösten bär? Hur använder jag mina personliga gester effektivt? Kan man träna en ljus och kvinnlig röst så att den får pondus? Hur visar jag pondus och trovärdighet med hjälp av rösten? Ska jag ”tala med bönder på bönders vis och med lärde män på latin? ”Exempel på frågor som besvaras här.

Nervositet och stress

Att känna av sina nerver är fullkomligt naturligt och normalt. Det finns sätt att tänka på i presentationen som gör att nerverna inte tar överhanden. Alla människor känner av stress när vi talar inför en grupp, men vi känner av stressen i olika delar av kroppen.

Tekniska hjälpmedel

Måste/ska/behöver jag använda tekniken? Powerpoint eller OH-bild? Blädderblock eller whiteboard? TV-video/bandspelare? Alternativ finns och när tekniken används rätt och med måtta, har den många fördelar.

Olika presentationssituationer

Hålla tal, sälja in en idé, förhandla, argumentera, utbilda, instruera, inspirera – olika presentationer förbereds på och framförs på olika sätt. Grundstommen finns dock i den antika kommunikationsteorin.

Planering, struktur och framträdande

Förberedelser, disposition, manuskript – flera exempel på effektiv kommunikation.

Manlig och kvinnlig retorik

Retoriken är en manlig disciplin, men metoden passar lika bra för kvinnor som för män. Uttryckssätten är olika för män och kvinnor, vilket inte innebär att det ena är mer rätt än det andra. Det viktiga är att vi blir medvetna om våra olika sätt att kommunicera.

Argumentation

Argumentation betyder `bevisföring` och den antika metoden är en lämplig förhandlingsmetod. Att hålla den ”röda tråden” är viktigt för att åhörarna ska uppfatta talaren som trovärdig.

Ett tal ska börja bra och sluta bra.  Men det viktigaste är att början och slutet ligger så nära varandra som möjligt.
(Anthony Eden)

Intresseanmälan

Skicka din förfrågan till oss så tar vi personligen kontakt med er.
För gratis bokningshjälp ring 08-222010 eller mejla info@macespeakers.se

Vänligen skriv in texten från bilden

captcha

Avvakta tills ett meddelande kommer upp att din förfrågan har kommit fram